Reklam är bra för företag som vill berätta att de finns, men för många människor kan det vara irriterande att få en massa reklam hem i brevlådan. Då kan det vara bra att veta att det finns andra sätt att göra reklam för sitt företag.

Reklam är vad företag lever på och det finns en del sätt göra reklam på. Du kan spela in en reklamfilm, sätta in annonser i tidningar och annonsera på sociala medier. Om du ska på en mässa och har fått ett bås som du ska presentera ditt företag eller prylar i, behöver du hitta ett sätt att marknadsföra företaget. Det finns många olika saker som du kan göra, tänk bara på att inte kopiera någon annans idé.

Tips att tänka på

Du kan tillverka smakfulla reklamartiklar som exempelvis trycka upp flygblad som du delar ut till folk på mässan. Då kan de läsa den i lugn och ro när de kommer hem och få mer information om ditt företag och vd det gör. Du kan välja att rycka företagets logga på muggar nyckelringar och andra små artiklar som är billigare och lättare att ha med sig. Dessa kan du också dela ut till folk som kommer till din monitor för att lyssna på dig. Att sätta loggan på småsaker som folk ofta kan bära med sig är positivt eftersom:

  • De kommer komma ihåg ditt företag längre.
  • De kan också visa upp det för vänner och familj.
  • En nyckelring är något som de alltid bär med sig.
  • En mindre flyer kommer inte ta någon större plats i väskan men risken finns att den glöms bort.

Det finns som sagt lättare sätt att marknadsföra sig utan att faktiskt dela ut en massa reklam i brevlådan. På flyern och dessa mindre saker kan loggan för företaget finnas och även din eventuella hemsida som folket kan gå in och besöka. Du kan också spela in en reklamfilm som du lägger ut på exempelvis youtube eller Facebook. Det är mycket billigare än att försöka få ut en reklamfilm på tv. En liten annons i tidningen är inte fel eftersom många människor läser tidningen fortfarande. Se däremot till att inte dela ut flyers och extra reklam i brevlådorna.